Σχετικά με το CorfuNews

Το CorfuNews είναι ένας συλλέκτης και ταξινομητής ειδήσεων, ο οποίος λειτουργεί αυτόματα, συλλέγοντας και ταξινομώντας ανά ημερομηνία και ώρα δημοσίευσης, τις RSS ροές από δεκάδες πηγές ειδήσεων.

Η ιστοσελίδα CorfuNews δημιουργήθηκε εκ του μηδενός, με custom design και πολύ υπομονή, βασιζόμενη στο Twitter Bootstrap framework και χρησιμοποιώντας τις γλώσσες PHP, Javascript και HTML. Ο RSS reader του CorfuNews, καθώς και όλα τα αρχεία της ιστοσελίδας φιλοξενούνται σε προσωπικό υπολογιστή (server). Αξιοσημείωτο είναι το επίσης custom και καινοτόμο σύστημα caching των RSS ροών το οποίο ελαχιστοποιεί τον χρόνο αναμονής για τη συλλογή και φόρτωση των ειδήσεων και, συνεπώς επιταχύνει αισθητά τη φόρτωση της ιστοσελίδας.

Όλες οι ειδήσεις ταξινομούνται αυτόματα μέσω των RSS ροών των πηγών και το CorfuNews δεν ασκεί κανέναν έλεγχο στο περιεχόμενο και δεν φέρει καμμία ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών. Το CorfuNews παρουσιάζει μόνο ένα μέρος της είδησης (αυτό που η πηγή διαθέτει μέσω της RSS ροής της - και πιο συγκεκριμένα μόνο έως τις πρώτες 40 λέξεις της RSS ροής της είδησης) και ο επισκέπτης παραπέμπεται μέσω υπερσυνδέσμου στον ιστότοπο της πηγής για να διαβάσει το πλήρες κείμενο της είδησης. Οι ειδήσεις περιέχουν την φωτογραφία που παραθέτει η πηγή. Σε περίπτωση που η είδηση δεν παρατίθεται με φωτογραφία ή που η φωτογραφία της είδησης δεν είναι έγκυρη (broken image), τότε προβάλλεται το λογότυπο της πηγής.

To CorfuNews δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο εξωτερικών δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω υπερσυνδέσμων. Το CorfuNews επίσης δεν ευθύνεται για το μέρος της είδησης (περίληψη περιεχομένου δημοσιεύσεων) εξωτερικών πηγών το οποίο περιλαμβάνεται στο CorfuNews αυτόματα μέσω της RSS ροής της πηγής και το οποίο αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία και άποψη της πηγής. Οι περιλήψεις περιεχομένων δημοσιεύσεων εξωτερικών πηγών, αποτελούν απόψεις και γνώμες των ίδιων των πηγών και δεν εκφράζουν τις απόψεις του CorfuNews. To CorfuNews αποτελεί απλά ένα αυτοματοποιημένο σύστημα συλλογής και ταξινόμησης ειδήσεων και δεν εκφέρει άποψη ή γνώμη.

Οι ειδήσεις που προβάλονται στο CorfuNews συλλέγονται αποκλειστικά από αλγορίθμους ηλεκτρονικών υπολογιστών χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Ως αποτέλεσμα, οι πηγές ειδήσεων επιλέγονται ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων και ιδεολογίας, επιτρέποντάς σας να δείτε τον τρόπο με τον οποίο οι διαφορετικοί οργανισμοί ειδήσεων παρουσιάζουν την ίδια είδηση. Αυτή η ποικιλία προοπτικών και προσεγγίσεων είναι μοναδική μεταξύ των ηλεκτρονικών ιστοσελίδων ειδήσεων και τη θεωρούμε απαραίτητη για να μπορείτε να είστε ενημερωμένοι σχετικά με ζητήματα που σας αφορούν περισσότερο.

Το CorfuNews δημιουργήθηκε, παρέχεται και προορίζεται για καθαρά και αυστηρά προσωπική χρήση, δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα, δεν προβάλει διαφημίσεις και δεν υπάρχει κανένα απολύτως οικονομικό όφελος από τη λειτουργία του CorfuNews, τόσο για τους διαχειριστές, όσο και για οποιοδήποτε εμπλεκόμενο μέρος στην ανάπτυξη/συντήρηση της ιστοσελίδας. Η ιστοσελίδα CorfuNews στηρίζεται πλήρως σε εθελοντική εργασία.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το e-mail info [at] corfunews.org σε περίπτωση που:

Η ομάδα του CorfuNews αποτελείται από τους:

Η θέση του CorfuNews στην γενικότερη κατάταξη Κερκυραϊκών ιστοσελίδων (σύμφωνα με το Alexa.com) είναι διαθέσιμη ΕΔΩ.